Főleg télen egy kis mézzel!

A virágpor nem gyógyszer, viszont több mint 100 összetevőjével képes a hiányzó tápanyagokat pótolni a testedben, így segíti elő a gyógyulásodat, hiszen a természetes alkotóelemeit a szervezeted közvetlenül hasznosítani tudja.

  Ráadásul jelentősen megnöveli az oxigén mennyiségét az agyadban és általában a sejtekben, ezáltal jobb egészségi és mentális állapotot eredményez. Szabályozó tulajdonságai helyreállítják a szervezeted egyensúlyát és az egyes funkciók összehangolt működését.

  • Koncentráltan tartalmazza mindazokat az életfontosságú anyagokat, amelyek a szokásos táplálkozásodból gyakran hiányoznak, amelyekre a szervezetednek normális működéséhez és folyamatos regenerálódásához okvetlen szüksége van. Jelentős mennyiségben tartalmaz vitaminokat is, így a virágporos étrenddel újjáépíted és támogatod a szervezet méregtelenítését. Jelentős mértékben tartalmazza főleg a „B” csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, valamint kevesebb „C” és „A” provitamint, folsavat és „P” vitamint. Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, mint pl. a vas, réz, kén, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium.
  • A virágpor a szervezeted számára alapvető fehérjét tartalmazza, 22 aminosav közül húszat, többek között hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, lubaminsavat, cisztint, vagyis a nélkülözhetetlen aminosavakat is. Hihetetlen, de 100 gramm virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint 1/2 kg marhahús vagy 7 tojás. A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz, melynek mintegy 20%-a telítetlen, egyes vitaminokkal keverve megakadályozza az érelmeszesedést.
  • Hatékonyan erősíti az immunrendszert, helyreállítja a szervezet kémiai folyamatait és megszünteti az egészségtelen tényezőket. Egyes kutatók állítják, hogy csak nyers virágpor és víz fogyasztásával az ember hónapokig képes jó egészségben elélni.
  • Jótékonyan hat a bélflórára és a májra, tisztítja őket, ennek az eredménye az lesz, hogy a más élelmiszerekben lévő tápanyagok jobb, és nagyobb mennyiségben fognak hasznosulni.
  • A virágpor aktív antibiotikumokat tartalmaz, melyek elpusztítják a kórokozókat, bakteriosztatikus hatású, azaz megakadályozza a káros baktériumok növekedését, sejtszintű védelmet ad a fertőzésekkel és a méreganyagokkal szemben.
  • A virágporban lévő anyagok segítik a kálcium felszívódását. A virágpor tele van olyan anyagokkal, melyek mind a csontok méregtelenítését, mind a csontok megerősítését elősegítik.
  • Rendkívüli módon energetizálja a szervezetet. Ha kimerült vagy nagyon fáradt vagy, akkor serkentőleg hat a testre.
  • Kiváló méregtelenítő, mivel képes a mérgeket és toxikus anyagokat eltávolítani a testből.
  • Rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, amelyre a bőrödnek, és a hajadnak szüksége van. Alkalmazhatod a nyers virágport hajpakolásokban is, egyből a hajhagymákat erősítve.

    Köszönjük Korn Robinak, hogy összeállította ezt a hasznos virágporos tudástárunkat!