Az Eckert Családi Gazdaság gyümölcstermesztéssel foglalkozik már 1994 óta, Tolna vármegyében, a Völgység szívében rejlő Kisdorogon. Munkájukban egyesül a természet szeretete, a felmenőik (akiktől a földeket kapták örökül) iránti tisztelet és az odaadó gondoskodás mind az ültetvényükről, mind a megtermelt gyümölcsökről. Egy szezon alatt, ha az időjárás is kegyes hozzájuk, cseresznye, sárgabarack, őszibarack és alma terem a kertükben.

A Családi Gazdaság rövid története:

A fiatal Eckert házaspár, gondolva egy merészet, minthogy a férj kertészmérnök volt, a rendszerváltás után kárpótlásul visszakapott termőföldeken egy gyümölcsös ültetvényt álmodott meg. Az első gyermekük születését követően, elsőként almát telepítettek 5 ha-nyi területen, majd a második gyermekük születésével egyidőben ültették a cseresznye és az őszibarack fákat, további 5 ha-on. A környezetvédelem, a természet szeretete és az intenzív gyümölcstermesztés ötvözeteként integrált növényvédelmet folytatnak mind a mai napig. A szakma kihívása és szépsége, hogy két egyforma év még sosem volt, rengeteg lehetőség nyílt tanulásra, szakmai fejlődésre, és az alázatos munkavégzés gyakorlására. 

2011-ben egy váratlan tragédia következtében a Családfő égi pártfogóvá lépett elő. A feleség, aki eddig hű társ volt a munkában, átvette az eddig megkezdett munka, a gazdaság irányítását. Az azóta eltelt 13 év alatt rengeteg kihívás leküzdéséhez a hitük szerinti kegyelem sok esetben a közösségeik, barátaik összefogásában, kollégák szakmai támogatásában mutatkozott meg. 

Céljuk, hogy vevőik bizalmát és hűségét kiváló minőségű, szeretettel és odaadással termelt gyümölcsökkel viszonozzák.  

A Mohácsi Kosár Online Piacán itt találkozhattok velük:
Eckert Családi Gazdaság